top of page
Search
  • Candice

Dieta care începe lunea...

Cele mai cumplite zile ale unei diete sunt cele din weekend.

Ca Ulise mă leg de catarg ca să rezist ispitelor de tot felul.

Cel mai rău m-a sfredelit imaginea unei plăcinte cu dovleac, pe care am văzut-o în vitrina unei patiserii.

Mergeam eu agale și doar ce o văd pe dolofana aurie cum mi se hlizește portocaliu și obraznic dintr-o vitrină. Iar pe margini avea crustele alea caramelizate și crocante... Mmm

- Piei satană! Pe umărul stâng diavolul carbohidraților răi mă împungea de zor cu furculița, iar pe umărul drept pescarul Iona ieșea dintr-o conservă de ton cu salată - cina de ieri.

Mi-am adus aminte de scena din “Once Upon a time in America” cu puștiul care strânsese bani ca să-i cumpere o prăjitură unei fete ce făcea sex contra dulciuri.

Și cum statea el în fața ușii fetei, tot scobea pe furiș cu degetul în frișcă. Într-un final n-a mai rezistat și a mâncat prăjitura, renunțând la prima partidă de sex. Tulburătoare scenă și lupta puștiului cu cele două pofte.

Ce putere fascinantă are gustul de dulce asupra creierului nostru! Și cât de greu este să-l ignorăm 🙂

Ca într-un tablou de Hieronymus Bosch îmi imaginez iadul ca un loc al dietelor veșnice, unde ți se perindă prin fața ochilor platouri cu bunătăți și cupe cu șampanie, în timp ce diavolii te fugăresc pe aparate într-o sală de sport și-ți bagă pe gât chia, quinoua, brânzică de casă, pudră de roșcove și apă plată cu lămâie 🙂





0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page